Poetin: dopingprobleem niet alleen in Rusland (2)

11 november 2015

DOPING ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

SOTSJI (ANP/RTR/DPA) - Rusland zal alles doen om van dopingperikelen in de sport af te komen maar het probleem beperkt zich niet tot Rusland. De Russische president Vladimir Poetin heeft dat woensdag gezegd in Sotsji waar hij voor het eerst reageerde op de uitkomsten van een onderzoek van antidopingagentschap WADA dat maandag rapporteerde over systematisch en door de staat gesteund dopinggebruik in de Russische atletiekwereld.

Poetin meent dat de beschuldigingen de volste aandacht verdienen maar hij wil dat er een intern Russisch onderzoek komt. Rusland zal samenwerken met de internationale organisaties, kondigde hij aan. De Russische president vindt bovendien dat iemand verantwoordelijkheid moet nemen voor het schandaal binnen de atletiekwereld.

Zijn sportminister Vitali Moetko zei eerder op woensdag dat dopingovertreders gestraft moeten worden maar dat eerlijke atleten niet de dupe mogen worden. ,,Rusland zal de eer van atleten verdedigen. Wie niet schuldig is moet mee kunnen doen aan wedstrijden'', reageerde hij op het voorstel van WADA om de Russische atletiekbond te schorsen. Als expliciet voorbeeld noemde hij de Russische polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva die volgens de minister een onbezoedeld blazoen heeft.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015