Daadkracht verwacht van IAAF

13 november 2015

MONACO (ANP) - Het bestuur van de internationale atletiekfederatie moet vrijdagavond daadkracht tonen. De IAAF heeft in Monaco een spoedberaad belegd over het dopingschandaal in Rusland. Mogelijk valt daar al een besluit over de uitsluiting van Russische atleten van deelname aan IAAF-wedstrijden, waaronder de Olympische Spelen van 2016.

De druk op de 27 bestuursleden van de IAAF, onder wie de Nederlandse oud-atlete Sylvia Barlag, is enorm toegenomen. In het deze week gepubliceerde rapport van het antidopingbureau WADA over grootschalige, systematische dopingpraktijken wordt voorlopige schorsing van Rusland geadviseerd.

Voorzitter Sebastian Coe heeft de Russische bond (VFLA) gevraagd om een reactie op de ernstige beschuldigingen. Vadim Zelitsjenok heeft dat naar eigen zeggen op tijd gedaan. De VFLA-preses is het op sommige punten eens met het WADA-rapport maar verweerde zich met de opmerking dat alle onregelmatigheden onder het oude bestuur hebben plaatsgevonden en van een tijd geleden dateren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015