Fredericks in inspectieteam doping Rusland (2)

17 november 2015

DOPING ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - De voormalige topsprinter Frank Fredericks is de opvallendste naam in het inspectieteam van de internationale atletiekfederatie dat in de komende maanden toeziet op het antidopingbeleid in Rusland. De IAAF maakte dinsdag het vijfkoppige team bekend onder aanvoering van de Noorse antidopingexpert Rune Andersen.

Namibiër Fredericks (48), die vier keer een zilveren medaille veroverde op Olympische Spelen, is bestuurslid van de IAAF en voorzitter van de atletencommissie van de IAAF. Hij is ook lid van het Internationaal Olympisch Comité.

De mondiale atletiekfederatie heeft de Russische atletiekbond voor onbepaalde tijd geschorst wegens het systematische gebruik van doping. Pas als de bond volledig orde op zaken stelt en aantoont dat het zich houdt aan de internationale antidopingregels, kan de schorsing worden opgeheven.

De drie andere leden in het inspectieteam komen ook uit het bestuur van de IAAF. Het zijn de Canadees Abby Hoffman, de Italiaanse Anna Ricciardi en Geoff Gardner van Norfolkeiland.

Voorzitter Andersen liet op de website van de IAAF weten dat hij zich vereerd voelt met de nobele taak de door doping geregeerde Russische atletiek op het juiste pad te brengen. ,,Ik heb mijn leven gewijd aan een schone sport en we beginnen deze taak uit naam van de onschuldige atleten die de toekomst zijn van de Russische atletiek.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015