KNWU-directeur Kloosterhuis overleden (3)

12 februari 2016

NIEUWEGEIN (ANP) - KNWU-directeur Huib Kloosterhuis is donderdag overleden. Dat meldt de wielerbond vrijdag. Kloosterhuis was al lange tijd ziek. In 2012 was bij hem kanker geconstateerd. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. Kloosterhuis werd 55 jaar.

Kloosterhuis trad in 2009 in dienst als algemeen directeur van de KNWU. ,,De KNWU heeft in Huib een bijzondere, inspirerende en vooruitstrevende directeur gekend met een zeer scherpe geest. Met enorm veel passie zette hij zich dagelijks vol energie en enthousiasme in voor de wielersport. Zijn gevoel voor humor maakte het mogelijk om ook lastige situaties bespreekbaar te maken. De KNWU en de wielersport nemen afscheid van een markante persoonlijkheid'', meldt de wielerbond vrijdag.

Uit de wielerwereld kwamen meelevende reacties. ,,Geschokt door het overlijden van Huib Kloosterhuis. Maar heel veel respect hoe vol energie deze man de laatste jaren heeft geleefd!'', twitterde Johnny Hoogerland. ,,Een prachtige man. RIP Huib'', meldde Bauke Mollema via hetzelfde medium.

Vanuit de Verenigde Staten reageerde Lance Armstrong, die zelf genas van kanker. Kloosterhuis zocht de Amerikaanse oud-renner en dopingzondaar in de zomer van 2014 op. ,,Ik ben diep bedroefd te ontwaken met het trieste nieuws van het overlijden van Huib Kloosterhuis. Hij was een geweldige man en een hartstochtelijk liefhebber van onze sport'', twitterde Armstrong.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016