Van den Driessche stopt met veldrijden (2)

14 maart 2016

BRUSSEL (ANP) - Femke Van den Driessche stopt met onmiddellijke ingang met veldrijden. Ze gaat zich dinsdag dan ook niet verdedigen voor de disciplinaire commissie van de internationale wielrenunie UCI. Tijdens de WK begin dit jaar in Zolder werd een motortje gevonden in een fiets van de Belgische belofte.

Voor de negentienjarige Van den Driessche dreigde een levenslange schorsing. De UCI nam de eerste zaak van 'mechanische doping' hoog op en vroeg de disciplinaire commissie de wereldwielerunie om de zwaarst mogelijke straf.

,,Mijn proces is overal al gevoerd'', stelt ze maandag in een verklaring. ,,De kosten voor de zitting zullen voor mij te hoog oplopen. Vrijspraak is onmogelijk, die fiets stond in mijn materiaalzone. Ik bedank alle mensen die mij gesteund hebben en nog steeds steunen. Ik wil mijn leven in alle rust voortzetten en hoop dat iedereen daarvoor enig begrip zal hebben en dit zal respecteren."

De UCI kan Van den Driessche ook nog een boete van maximaal 50.000 euro opleggen. De jonge renster heeft altijd ontkend vals te hebben gespeeld. Ze vertelde dat de bewuste fiets met een motortje niet van haar maar van een vriend was. De fiets zou per ongeluk in haar materiaalzone zijn beland.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016