Goud voor Ronald Mulder op 500 meter (2)

13 maart 2016

N i e u w bericht, meer informatie

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Ronald Mulder heeft zondag tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen de laatste 500 meter van het seizoen op zijn naam geschreven. De Zwolse sprinter eindigde in een tijd van 34,81 seconden. Hij verwees daarmee de Rus Roeslan Moerasjov naar de tweede plaats (34,89). De Fin Mika Poutala pakte brons met 35,02.

Mulder reed vrijdag de tweede tijd (35,05) achter Moerasjov (34,96). De blikvanger van Team beslist.nl veroverde twee jaar geleden zijn derde en laatste wereldbekerzege op de 500 meter. Door onder meer een liesblessure moest hij zowel vorig seizoen als deze winter lang wachten op nieuwe successen. Ronald Mulder eindigde eind vorige maand bij de WK sprint nog als negende. Op de WK afstanden half februari kwam hij op de 500 meter niet verder dan de tiende plek.

Kai Verbij reed zondag de achtste tijd (35,18). De Nederlandse kampioen eindigde vrijdag op de eerste 500 meter eveneens als achtste, toevallig ook met dezelfde tijd.

In het wereldbekerklassement kwam Moerasjov in punten op gelijke hoogte met zijn afwezige landgenoot Pavel Koelizjnikov, die in afwachting is van zijn straf na een positieve dopingtest.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016