Moetko denkt aan opstappen (2)

25 juni 2016

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Vitali Moetko is bereid zijn functie als minister van Sport in Rusland neer te leggen als de atleten van zijn land definitief niet welkom zijn op de Olympische Spelen. ,,Dat zou een mislukking zijn waarvoor ik verantwoordelijk ben'', zei hij zaterdag in Moskou.

De internationale atletiekfederatie IAAF handhaafde vorige week de schorsing van atletiekgrootmacht Rusland, die sinds november 2015 van kracht is wegens een omvangrijk dopingschandaal. Russische atleten mogen daardoor niet meedoen aan de Spelen in Rio en evenmin aan de EK in Amsterdam.

Russische atleten die nooit zijn betrapt op doping, stappen naar het hof van sportarbitrage CAS in Lausanne om hun schorsing voor de Olympische Spelen in Rio ongedaan te krijgen. ,,Dat recht hebben ze, want ze zijn zuiver'', benadrukte Moetko.

De minister van Sport geldt als vertrouweling van president Vladimir Poetin. Toch kreeg hij onlangs veel kritiek na de snelle uitschakeling van zijn nationale ploeg op het EK in Frankrijk, waar supporters van Rusland zich ook ernstig misdroegen. Moetko is behalve minister van Sport ook voorzitter van de nationale voetbalbond. ,,Ik sluit niet uit dat ik die functie neerleg als er in september tijdens een algemene vergadering een goede opvolger opstaat'', zei hij.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016