'Wereldkampioen Fury positief bevonden' (2)

26 juni 2016

LONDEN (ANP) - De Britse profbokser Tyson Fury wordt volgens een bericht in de Daily Mirror verdacht van het gebruik van verboden middelen. De huidige wereldkampioen in het zwaargewicht zou begin 2015 al betrapt zijn. Bij hem zouden sporen van anabole steroïden zijn aangetroffen.

Het is nog onduidelijk waarom Fury tot dusver niet officieel is aangeklaagd. Volgens de Britse krant zou hij in september wel zijn verhoord door boks- en dopingautoriteiten. Het onderzoek zou nog niet zijn afgerond.

Fury (27) onttroonde Vladimir Klitsjko vorig jaar als onbetwiste wereldkampioen. De Britse uitdager versloeg 'Dr. Steelhammer' eind november in Düsseldorf op punten. Voor de veertigjarige profbokser uit Oekraïne was het zijn eerste nederlaag in elf jaar.

Voor 9 juli stond in Manchester een revanchepartij om de kampioensgordels van de WBA en WBO op het programma. Fury trok zich afgelopen vrijdag echter verrassend terug voor dat titelgevecht. Hij had naar eigen zeggen te veel last van een enkelblessure. Fury beloofde zijn fans dat het duel met Klitsjko zo snel mogelijk alsnog wordt afgewerkt.

De regerende wereldkampioen reageerde zondagmiddag via zijn management kort maar krachtig op de beschuldigende berichtgeving. ,,We zijn verbijsterd door het verhaal in de Mirror. Tyson Fury ontkent absoluut elke aantijging van doping. Hij kijkt uit naar zijn herstel en naar de verdediging van zijn wereldtitels tegen Vladimir Klitsjko in oktober.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016