Poetin: apart onderzoek naar problemen doping (2)

22 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin wil dat een onafhankelijke commissie onderzoek gaat doen naar de problemen in het Russische antidopingsysteem. De commissie moet volgens hem uit buitenlandse experts bestaan. Poetin ziet de Russische oud-vicevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Vitali Smirnov, echter als hoofd van deze commissie, zo werd vrijdag bekend.

De president noemt het Russische erelid van het IOC ,,iemand met een vlekkeloze reputatie''. Daarom is Smirnov volgens hem de aangewezen persoon om het dopingprobleem in het land aan te pakken. De oud-waterpoloër is sinds 1971 lid van het IOC. Poetin houdt een vergadering met de Russische regering om over de nieuw te vormen commissie te spreken.

Donderdag werd bekend dat de Russische atleten ontbreken op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het internationaal sporttribunaal CAS besloot het beroep af te wijzen dat de Russische atletiekbond en 68 atleten uit dat land hadden ingediend. Daardoor blijft de schorsing die de internationale atletiekfederatie IAAF aan Rusland heeft opgelegd van kracht. Het IOC beslist later over een algehele schorsing van alle Russische sporters, waar het mondiale antidopingbureau WADA op heeft aangedrongen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016