'IOC sluit Rusland niet uit van Spelen in Rio' (2)

24 juli 2016

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité sluit Rusland niet uit van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft een bron binnen het IOC gezegd tegen het Russische persbureau TASS, aldus Reuters.

Het besluit om Russische sporters wel of niet te laten meedoen aan de verscheidene onderdelen in Rio, laat het IOC over aan de internationale sportfederaties, aldus TASS.

Het mondiale antidopingbureau WADA drong maandag aan op een algehele schorsing van Rusland, nadat de Canadese onderzoeker Richard McLaren had geconcludeerd dat in het land jarenlang sprake was van een door de staat aangestuurd dopingsysteem dat tal van sporten omvatte. Het IOC belegde een dag later telefonisch spoedberaad, maar durfde toen nog geen beslissing te nemen over een collectieve schorsing.

Het bestuur wilde eerst de juridische mogelijkheden onderzoeken en ook de uitspraak afwachten van het internationaal sporttribunaal CAS in de beroepszaak die de Russische atleten hadden aangespannen tegen hun schorsing. Het CAS wees het beroep donderdag af, wat zou betekenen dat de atleten uit Rusland in ieder geval niet naar de Spelen mogen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016