A-Rod neemt afscheid na 22 seizoenen (2)

13 augustus 2016

NEW YORK (ANP) - De omstreden honkballer Alex Rodriguez, een van de grootste namen in de sport, heeft vrijdagavond (lokale tijd) met een zege en regen en bliksem afscheid genomen van zijn fans.

De sterspeler van de New York Yankees won in zijn laatste duel in 22 seizoenen met 6-3 van de Tampa Bay Rays, in het bijzijn van 46.459 toeschouwers in het uitverkochte Yankee Stadium in New York.

,,Het was een bijbels afscheid'', zei de 41-jarige Rodriguez, die in zijn lange loopbaan driemaal tot meest waardevolle speler in de Major League Baseball werd gekroond. ,,Heb je de donderslagen gehoord? Dat is nou met veel lawaai afscheid nemen.''

A-Rod ging na zijn afscheidsduel ook in op zijn loopbaan, die werd overschaduwd door doping. In 2013 werd hij wegens het gebruik van verboden stimulerende middelen door de MLB voor 162 duels geschorst. ,,Ik heb de fans de laatste jaren een hoop hoofdpijn bezorgd en veel mensen teleurgesteld'', erkende Rodriguez. ,,Ik heb altijd gezegd dat een mens niet alleen op zijn fouten moet worden beoordeeld. Hoe iemand daarna terugkomt, is net zo belangrijk.''

De sterspeler is gedwongen met pensioen te gaan na het besluit van de eigenaar van de Yankees, Hal Steinbrenner, om jongere spelers een kans te geven. Zijn jaarsalaris van 20 miljoen dollar (circa 18 miljoen euro) wordt tot en met volgend seizoen overigens gewoon doorbetaald. Rodriguez kreeg steeds minder speeltijd en zijn slaggemiddelde daalde dit seizoen tot .200, ver onder zijn gemiddelde van .295 gedurende zijn lange loopbaan.

A-Rod, een geboren New Yorker, won met de Yankees in 2009 de World Series. Hij sloeg in zijn carrière 696 homeruns, waarmee de derde honkman in de historie van de MLB de vierde plaats inneemt, achter de legendarische spelers Barry Bonds, Hank Aaron en Babe Ruth. Het is echter de vraag of Rodriguez op grond van zijn dopingverleden wordt opgenomen in de Hall of Fame. Aan geld heeft hij geen gebrek. Hij sloeg in zijn loopbaan naar schatting 392 miljoen dollar (ca. 350 miljoen euro) bijeen, nog afgezien van zijn reclame-inkomsten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016