IAAF schorst enige Russische atlete in Rio (2)

13 augustus 2016

N i e u w bericht, meer informatie

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De internationale atletiekfederatie IAAF heeft de Russische verspringster Daria Klisjina alsnog verboden om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Klisjina was de enige Russische atlete die toestemming had gekregen om onder neutrale vlag deel te nemen aan het atletiektoernooi in Rio de Janeiro nadat de hele Russische atletiekploeg wegens een dopingschandaal was verbannen.

Volgens een anonieme bron van persbureau Reuters is nieuw bewijs in het onderzoek naar het Russische dopingprogramma aanleiding voor de schorsing van Klisjina.

Het internationale sporttribunaal CAS maakte vrijwel tegelijk bekend dat er beroep is ontvangen van de verspringster tegen de beslissing. Het CAS doet vermoedelijk zondag of maandag uitspraak over haar zaak. Het olympisch verspringtoernooi begint woensdag met de kwalificaties en de finale staat op donderdag gepland.

Klisjina laat zaterdag in een bericht op Facebook weten dat ze schoon is. ,,Ik heb dat al heel vaak bewezen. Ik ben vrijwel uitsluitend gecontroleerd buiten het Russische systeem om'', schrijft de atlete die al drie jaar in de Verenigde Staten woont. ,,Ik word het slachtoffer van een systeem dat is opgezet om onze mooie sport te manipuleren en te gebruiken voor politieke doeleinden. Ik zal alles doen om mijn schone imago beschermen. Ik voel me verraden door een systeem dat buiten de arena op zoek is naar overwinningen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016