Bokser Fury: ik ben manisch-depressief

5 oktober 2016

Volgens Fury heeft hij sinds mei niet meer getraind. ,,Ik heb alleen maar zwaar gedronken en cocaïne gesnoven. Dat is voor mij de enige manier om de dagen door te komen. Ik hoop dat iemand mij vermoordt voordat ik mezelf om het leven breng'', zegt de man die beroemd en berucht is door zijn boude uitspraken, die soms niet serieus zijn en die hij later ook weer net zo makkelijk intrekt.

Fury is nog de regerend wereldkampioen bij de bonden WBO, WBA en IBO. Hij moet echter rekening houden met een schorsing nadat hij bij een controle op 22 september positief is bevonden op cocaïne. Eerder werden bij hem al eens sporen van het verboden middel nandrolon aangetroffen. Op 4 november zou in die zaak een hoorzitting volgen.

Volgens Fury is er nadat hij eind vorig jaar de onbetwiste kampioen Vladimir Klitsjko uit Oekraïene had verslagen een heksenjacht op hem geopend, die hem mentaal zwaar heeft beschadigd. Hij heeft naar eigen zeggen inmiddels professionele hulp om zijn depressiviteit in te dammen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016