Fury: ik stop met boksen (2)

3 oktober 2016

LONDEN (ANP) - De in opspraak geraakte bokser Tyson Fury meldt maandag in een tweet dat hij zijn loopbaan per direct heeft beëindigd. De Engelse wereldkampioen in het zwaargewicht is onlangs betrapt op het gebruik van cocaïne, berichtte sportzender ESPN vorige week.

Fury, die vorig jaar de Oekraïner Vladimir Klitsjko onttroonde als 'koning van de zwaargewichten', had recht op een contra-expertise. De Engelse bokser zou Klitsjko op 29 oktober in diens thuisland opnieuw treffen, maar die partij werd uitgesteld omdat Fury niet fit zou zijn.

,,Boksen is het meest trieste dat ik ooit gedaan heb. Het is een grote ellende. Ik ben de beste en ik stop ermee'', meldt de bokser naast wat obscene taal.

Fury is de regerend wereldkampioen bij de bonden WBO, WBA en IBO. Hoe serieus zijn aankondiging is, blijft afwachten. Hij heeft vaker aangekondigd geen stap meer in de ring te zetten. Fury moet sowieso rekening houden met een schorsing nadat hij bij een controle op 22 september positief is bevonden. De afloop van die zaak is nog niet duidelijk. Eerder werden bij hem al eens sporen van het verboden middel nandrolon aangetroffen. Britse media konden dat bericht niet bevestigd krijgen bij de Britse boksbond, die de verantwoordelijkheid doorschoof naar het anti-dopingbureau van dat land. Op 4 november zou in die zaak een hoorzitting volgen.

Fury spotte met de recente zaak en poseerde op zijn Twitteraccount als gangster Tony Montana in de film Scarface, met een berg cocaïne voor zijn neus.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016