Meerkampster Tsjernova raakt wereldtitel kwijt (2)

29 november 2016

ZÜRICH (ANP/RTR) - Meerkampster Tatjana Tsjernova moet haar wereldtitel uit 2011 inleveren. De Russische is positief bevonden op doping, zo meldt het internationaal sporttribunaal CAS dinsdag. De Britse Jessica Ennis-Hill, die vorige maand stopte, krijgt nu alsnog de wereldtitel toegewezen.

Alle prestaties van Tsjernova tussen augustus 2011 en juli 2013 worden geschrapt, wat betekent dat ze ook haar olympische bronzen plak uit 2012 kwijt raakt.

,,We hebben altijd geweten dat Jessica de wereldkampioene van 2011 was, dus het is leuk om eindelijk ook in het openbaar te stellen dat dat zo is'', zei Toni Minichiello, de voormalige coach van de gestopte meerkampster in de Guardian.

Naast Tsjernova zijn, bij analyse van biologische paspoorten, ook de Russische middenafstandsloopsters Ekaterina Sjarmina en Kristina Oegarova positief bevonden en geschorst. Sjarmina wordt met terugwerkende kracht (7 december 2015) voor drie jaar geschorst en Oegarova met terugwerkende kracht (7 september 2015) voor twee jaar.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016