Arts Van den Hoogenband in commissie WADA (2)

30 november 2016

PAPENDAL (ANP) - Cees-Rein van den Hoogenband zit komend jaar in de commissie van het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA dat zich bezighoudt met de samenstelling van de lijst met verboden middelen, de zogenaamde WADA’s Prohibited List Expert Group.

De expertgroep is verantwoordelijk voor het geven van specialistisch advies en aanbevelingen aan het management van WADA en werkt mee aan de internationale standaard voor de lijst met verboden stoffen en methoden. De expertgroep wordt jaarlijks samengesteld, en daarom is de aanstelling van Van den Hoogenband voor de termijn van één jaar.

Van den Hoogenband is vanaf de Spelen van Londen chefarts van de Nederlandse olympische ploeg en vader van olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. Hij was ook jarenlang de clubarts van PSV. Eerder dit jaar werd Chiel Warners, voorzitter van de Nederlandse atletencommissie, toegevoegd aan de WADA atletencommissie. Daarnaast zijn er nog drie Nederlanders actief in WADA-commissies: Hidde Haisma in de gen- en celdoping expertgroep, Herman Ram in de NADO werkgroep en Bart Coumans in de educatiecommissie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2016