Froome steunt Sky-baas Brailsford (2)

13 maart 2017

LONDEN (ANP) - Lang hield hij zich stil, maar maandag heeft Sky-renner Chris Froome dan toch zijn steun uitgesproken voor zijn baas Dave Brailsford. De manager van de Britse wielerploeg bevindt zich in een lastig parket na betwijfelde verklaringen rond dubieuze medicatie binnen Sky. ,,Ik snap dat mensen teleurgesteld zijn in de manier waarop de ploeg deze zaak heeft aangepakt. Maar ik geloof in ons team en de manier waarop we werken'', stelt Froome in een verklaring in Britse media.

Een parlementaire commissie in Engeland onderzoekt momenteel mogelijk dopinggebruik bij Team Sky en de Britse wielerbond, onder meer naar aanleiding van een pakketje met medicijnen dat in 2011 werd bezorgd aan toenmalig Sky-kopman Bradley Wiggins. Brailsford verloor zijn geloofwaardigheid met wisselende verklaringen. Ook de uitleg over de grote hoeveelheid aangetroffen ontstekingsremmer triamcinolon op de burelen van de Britse wielerbond wekte bevreemding. Niet alleen Wiggins zou, met toestemming van de internationale wielrenunie UCI, zijn behandeld met het middel, maar ook diverse andere werknemers onder wie Brailsford zelf.

Een aantal Sky-renners sprak openlijk hun steun uit aan hun baas, maar Froome tot maandag niet. ,,Er zijn fouten gemaakt, maar protocols zijn aangepast zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt'', liet de drievoudig Tourwinnaar weten. ,,Dave Brailsford heeft een van de beste sportteams ter wereld gecreëerd. En zonder Dave is er geen Team Sky. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor de mogelijkheden die hij me geboden heeft. Het zal tijd kosten om het geloof te herstellen. Ik zal mijn uiterste best daarvoor doen, net als iedereen bij Team Sky. Ik wil me excuseren, ook namens mijn ploeggenoten die de passie delen voor deze sport en hem ook schoon willen bedrijven.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017