Sjarapova viert rentree met zege (3)

26 april 2017

STUTTGART (ANP) - Maria Sjarapova heeft woensdagavond een geslaagde rentree op de tennisbaan gevierd. Na een schorsing van vijftien maanden versloeg ze de Italiaanse veterane Roberta Vinci in de eerste ronde van het toernooi van Stuttgart (7-5 6-3).

Sjarapova straalde toen ze na twee gewonnen sets van de baan stapte. ,,Ik sta hier met het beste gevoel van de wereld'', zei ze. ,,De tennisbaan is mijn podium. Daar hoor ik thuis. Ik heb lang gewacht op dit moment. Maar voor mij is het gelukkig weer begonnen. Ik mag weer op reis en wil iedere wedstrijd winnen.''

De winnares van vijf grandslamtoernooien werd begin vorig jaar tijdens de Australian Open betrapt op meldonium, het hartmedicijn dat sinds 1 januari 2016 op de dopinglijst staat omdat het ook een prestatiebevorderende werking heeft. Sjarapova onthulde haar positieve test zelf en bekende direct schuld, al wist ze naar eigen zeggen niet dat meldonium op de verboden lijst was gezet. De Russin kreeg in eerste instantie een schorsing van twee jaar, maar sporttribunaal CAS kortte die straf na beroep in tot vijftien maanden.

De schorsing van Sjarapova liep om middernacht af en mede dankzij haar sponsor Porsche kan de blonde tennisdiva woensdag direct in actie komen in Stuttgart. De Russin kreeg een wildcard voor de Porsche Grand Prix, het graveltoernooi dat ze tussen 2012 en 2014 drie keer op rij won. De terugkeer van Sjarapova op de WTA Tour ging gepaard met veel discussie en rumoer. Heel wat mensen uit de tenniswereld hebben die 'voorkeursbehandeling' van Sjarapova bekritiseerd.

De Russin stuit in de tweede ronde van het toernooi in Stuttgart op landgenote Ekaterina Makarova.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017