Siegemund wint thuisfinale in Stuttgart (2)

30 april 2017

STUTTGART (ANP) - Tennisster Laura Siegemund heeft zondag voor eigen publiek de finale van het graveltoernooi in Stuttgart gewonnen. De Duitse, die een wildcard voor het toernooi had gekregen, overtroefde in een spannende tiebreak de Française Kristina Mladenovic: 6-1 2-6 7-6 (5).

De partij werd pas spannend in de laatste set. Toen gingen beide tennissters beter spelen en kreeg de Zuid-Duitse stad een eindstrijd van niveau. In de tiebreak die volgde wist Siegemund het verschil te maken.

De 29-jarige Duitse had de eer van haar land hoog te houden na de vroege aftocht van Angelique Kerber, die eerder deze week door Mladenovic was verslagen. Kerber had het toernooi de afgelopen twee jaar gewonnen.

Voor Siegemund is het haar tweede toernooizege, na haar WTA-titel in het Zweedse Bastad (2016).

De Porsche Grand Prix, zoals het toernooi in Stuttgart officieel heet, stond de voorbije weken voornamelijk in het teken van de terugkeer van Maria Sjarapova. De Russin maakte woensdag in Stuttgart haar rentree op de baan na een dopingschorsing van vijftien maanden. De voormalige nummer één van de wereld was met een wildcard toegelaten tot het graveltoernooi dat ze tussen 2012 en 2014 drie keer op rij won. Mladenovic versperde haar zaterdag in de halve finales een doorgang tot de eindstrijd.

Sjarapova, winnares van vijf grandslamtoernooien, kreeg veel kritiek op haar wildcard. Veel tennissers vonden de gang van zaken niet eerlijk en hekelden de 'voorkeursbehandeling' van de Russin.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017