Mladenovic stuit Sjarapova in Stuttgart (2)

29 april 2017

STUTTGART (ANP) - Maria Sjarapova is bij haar rentree in het proftennis gestrand in de halve finales van het toernooi van Stuttgart. De dertigjarige Russin leek haar opmerkelijke terugkeer na een dopingschorsing zaterdag te gaan bekronen met een finaleplaats in de Zuid-Duitse stad, maar moest alsnog in drie sets buigen voor de Franse tennisster Kristina Mladenovic: 3-6 7-5 6-4.

Sjarapova begon voortvarend aan haar vierde partij in vier dagen tijd. Ze brak al snel de service van Mladenovic, die eerder deze week tweevoudig winnares Angelique Kerber uitschakelde. Sjarapova stoomde vervolgens door naar 6-3.

In de tweede set herpakte de Française zich en won met 7-5. In een spannende derde set maakte Mladenovic net wat minder fouten en op de opslagbeurt van Sjarapova bij 3-2 sloeg ze toe bij haar vierde breekpunt. Die voorsprong gaf ze weliswaar weer weg, maar op 5-4 pakte Mladenovic alsnog de zege.

De Française treft zondag in de finale Laura Siegemund. De 29-jarige Duitse hield voor eigen publiek de eer van haar land hoog na de vroege aftocht van Kerber, die het toernooi de afgelopen twee jaar had gewonnen. Ze versloeg de Roemeense Simona Halep met 6-4 7-5.

Siegemund, de nummer 49 van de wereldranglijst die met een wildcard was gestart in Stuttgart, begon veel sterker dan de als vierde geplaatste Roemeense. Ze liep uit naar 4-0 en hield genoeg van die voorsprong vast om de eerste set te winnen. In de tweede set had Halep lang een break voorsprong, maar op 5-4 knokte Siegemund zich terug en stoomde daarna door naar de winst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017