Sjarapova niet zeker van wildcard Wimbledon (2)

3 mei 2017

LONDEN (ANP) - Tennisster Maria Sjarapova weet waarschijnlijk pas op 20 juni of ze een zogenoemde wildcard krijgt voor Wimbledon. ,,We wachten eerst af of ze een wildcard nodig heeft en of ze er in dat geval om vraagt'', liet de organisatie woensdag weten.

De Russische, onlangs teruggekeerd op de baan na een schorsing wegens doping van vijftien maanden, kan zich nog rechtstreeks plaatsen voor het evenement. Dat gebeurt als ze door goede resultaten in de komende toernooien van Madrid en Rome voldoende stijgt op de wereldranglijst.

Sjarapova, voormalig nummer een van de wereld, won Wimbledon in 2004. Ze weet nog niet of ze een wildcard krijgt voor de Open Franse kampioenschappen op Roland Garros, die voor Wimbledon worden gespeeld. Dat hoort ze woensdag 16 mei, anderhalve week voor het toernooi begint.

Tussen de regels door liet de organisatie van Wimbledon doorschemeren Sjarapova graag op de deelnemerslijst te hebben. ,,Het speelt in onze beslissing mee of door de komst van een bepaalde speler de interesse in ons toernooi toeneemt. Daarnaast is het van belang of de betreffende speler in de meest recente toernooien goed heeft gepresteerd.''

Sjarapova kan haar kandidatuur zelf ondersteunen door voorafgaand aan Wimbledon te spelen in bijvoorbeeld Engelse toernooien als Nottingham, Birmingham of Eastbourne. ,,Wij waarderen het als spelers zich op deze grasevenementen specifiek voorbereiden op Wimbledon'', aldus het bestuur. ,,Het is voldoende bewezen dat dit de prestaties bij ons in Londen ten goede komt.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017