WTA laakt weigeren Sjarapova op Roland Garros (2)

17 mei 2017

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - De vrouwentennisorganisatie WTA hekelt het besluit van de Franse tennisbond om tennisster Maria Sjarapova geen wildcard te verstrekken voor Roland Garros. De Russin heeft haar dopingschorsing uitgezeten en er is geen reden haar nog eens extra te straffen, meent directeur Steve Simon.

,,Ik ben het niet eens met de beslissing van de Franse bond. Sjarapova heeft een schorsing, die haar was opgelegd door het internationale sporttribunaal CAS, uitgezeten. Daarmee is een einde gekomen aan haar straf. Er is geen enkele reden haar op basis van deze dopingzaak nogmaals te straffen'', aldus Simon in een persverklaring.

Sjarapova kreeg dinsdag te horen dat ze geen uitnodiging krijgt voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van dit jaar. Door haar schorsing is de voormalig nummer één van de wereld zo ver weggezakt op de wereldranglijst, dat ze niet direct gekwalificeerd is voor de grote toernooien.

,,Een wildcard kunnen we geven als iemand terugkeert na een blessure, maar niet aan iemand die terugkomt na dopinggebruik'', verklaarde de voorzitter van de Franse tennisbond.

Sjarapova reageerde woensdag via een bericht op Twitter op de tegenslag. ,,Als dit nodig is om te herrijzen, dan ga ik er volledig voor, iedere dag. Niets of niemand kan me ervan weerhouden mijn dromen na te streven. En ik heb er vele'', aldus de dertigjarige tennisster.

De vijfvoudig grandslamwinnares kreeg de schorsing opgelegd nadat ze vorig jaar bij de Australian Open werd betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium. Ze gaf overigens dinsdag op in de partij in de tweede ronde van het toernooi in Rome tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni met een dijbeenblessure.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017