Racketsponsor steunt Sjarapova niet

18 mei 2017

PARIJS (ANP) - De racketsponsor van tennisster Maria Sjarapova is het wél eens met het besluit van de Franse tennisbond om de Russin geen wildcard te geven voor het grandslamtoernooi Roland Garros in Parijs. ,,Dopingzondaars verdienen geen wildcard'', aldus directeur Johan Eliasch van de Zweedse firma Head in de Times.

Een opvallende uitspraak, omdat de vrouwentennisorganisatie WTA woensdag nog het besluit laakte. Het is volgens de WTA niet eerlijk Sjarapova nogmaals te straffen voor een dopingzaak, waarvoor ze een schorsing van vijftien maanden heeft uitgezeten. De voormalig nummer één van de wereld werd vorig jaar positief bevonden op meldonium tijdens de Australian Open.

,,Ik steun het besluit van de toernooi-organisatie om Sjarapova te weren'', aldus Eliasch, die echter ook kritiek uitte op het mondiale antidopingbureau WADA. ,,Dat heeft zijn werk niet goed gedaan. Meldonium is op de verboden lijst gezet, terwijl er geen wetenschappelijk bewijs is dat het middel de prestaties bevordert'', aldus de Zweedse miljardair.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017