Russische atlete Koetsjina op FBK Games (2)

22 mei 2017

N i e u w bericht, meer informatie

HENGELO (ANP) - De Russische hoogspringster Maria Koetsjina doet op 11 juni mee aan de FBK Games. De organisatie van het Hengelose atletiekgala meldde maandag de komst van de wereldkampioene uit 2015, die kortgeleden toestemming kreeg van de mondiale federatie IAAF weer aan internationale wedstrijden mee te doen.

Russische atleten zijn sinds de ontdekking van het omvangrijke dopingschandaal in hun land uitgesloten van deelname aan internationale wedstrijden. Zo ontbraken zij vorig jaar bij de EK in Amsterdam en de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Een speciale commissie beoordeelt sinds de algehele schorsing Russische atleten individueel op hun dopingverleden. Wie kan aantonen dat hij of zij de afgelopen jaren regelmatig op doping is getest in een land met een erkend antidopingprogramma, krijgt toestemming weer aan wedstrijden mee te doen onder neutrale vlag.

Koetsjina neemt het bij de FBK Games onder anderen op tegen de Spaanse olympisch kampioene Ruth Beitia. De 38-jarige Beitia werd vorig jaar uitgeroepen tot beste atlete van Europa.

De Amerikaan Kerron Clement is de tweede olympisch kampioen die meedoet aan de FBK Games. De 31-jarige Clement veroverde op de Spelen van Rio goud op de 400 meter horden. In Hengelo loopt hij de 400 meter. Op die afstand treft hij Nederlands recordhouder Liemarvin Bonevacia. De FBK Games lieten eerder al weten dat de Nederlandse toppers Dafne Schippers, Churandy Martina en Sifan Hassan hun opwachting maken in Hengelo.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017