Machtige comeback Halep tegen Svitolina (2)

7 juni 2017

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - Simona Halep heeft woensdag in de kwartfinales op Roland Garros Elina Svitolina uitgeschakeld. De Roemeense werkte een matchpoint in de tweede set weg en won uiteindelijk met 3-6 7-6 (6) 6-0 van de als vijfde geplaatste Oekraïense.

Svitolina had in de tweede set de zege voor het grijpen. De 22-jarige Oekraïense kwam met 5-1 voor, maar verspeelde twee keer op rij de game waarin ze serveerde voor de wedstrijd. In de tiebreak die volgde kreeg ze een matchpoint, maar ook die werkte Halep weg. Met een zeer gelukkige bal via het net besliste de Roemeense nummer drie van de plaatsingslijst vervolgens de tiebreak.

In de derde set had de 25-jarige Halep geen moeite meer met haar opponent. Halep geldt na de uitschakeling van onder meer Angelique Kerber en Garbiñe Muguruza als een van de favorieten op het Frans Open. Ze verloor drie jaar geleden in de finale van Roland Garros van Maria Sjarapova. De Russin kreeg dit jaar wegens haar dopingschorsing geen wildcard van de Franse organisatie.

Halep moet het in de halve finale in Parijs opnemen tegen Karolina Pliskova. De als tweede geplaatste Tsjechische won woensdag met 7-6 (3) 6-4 van de Française Caroline Garcia, na een eerste set die 74 minuten in beslag nam.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017