Dopingonderzoek Russische WK-voetballers (3)

25 juni 2017

SINT-PETERSBURG (ANP/DPA) - Het Russische nationale voetbalelftal is mogelijk betrokken bij doping. De krant Mail on Sunday schrijft dat er een onderzoek komt naar de ploeg die in 2014 meedeed aan het wereldkampioenschap in Brazilië. De 23 spelers uit die selectie, en nog elf andere voetballers uit Rusland, zouden voorkomen op de lijst van duizend atleten van Richard McLaren. De onderzoeker schreef vorig jaar in een rapport voor het wereldantidopingbureau WADA dat in Rusland jarenlang sprake is geweest van systematisch door de staat georganiseerde doping.

Wereldvoetbalbond FIFA wil inhoudelijk niet reageren op het bericht, maar heeft wel bevestigd dat er een dopingonderzoek loopt naar voetballers in Rusland.

Vijf spelers van de WK-selectie van 2014 maken nu deel uit van het Russische team dat meedeed aan de Confederations Cup. Rusland werd zaterdag uitgeschakeld door een nederlaag tegen Mexico (2-1). Bij het WK in Brazilië kwamen de Russen niet verder dan de groepsfase.

Rusland organiseert volgend jaar het WK.

Volgens Vitali Moetko, minister van Sport in Rusland, is het verhaal niet waar. ,,In het voetbal is nooit doping gebruikt en dat zal ook nooit gebeuren'', zei hij. ,,Besteed er geen aandacht aan. De Britse media zijn sinds 2010 negatief over ons. Ze schrijven onzin.''

In 2010 werd het WK van 2018 aan Rusland vergeven. Ook Engeland was in de race voor de organisatie van het evenement.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017