Cardoso uit tourploeg na positieve test (3)

27 juni 2017

N i e u w bericht, meer informatie in derde alinea

DUSSELDORF (ANP) - De wielerploeg Trek-Segafredo heeft de Portugese renner André Cardoso uit de ploeg van de Ronde van Frankrijk gehaald na een positieve dopingtest. De teammaat van Bauke Mollema en Koen de Kort is voorlopig geschorst. Volgens de wielrenunie UCI is Cardoso op 18 juni tijdens een controle buiten de wedstrijden om betrapt op epo.

,,We hebben slecht nieuws'', zegt de ploeg in een verklaring. ,,We hebben met ontsteltenis het nieuws te horen gekregen dat onze renner positief heeft gereageerd. We hanteren een zerotolerancebeleid. Hij is per direct geschorst.''

De plek van Cardoso in de ploeg zal worden ingenomen door Haimar Zubeldia. De veertigjarige Spanjaard gaat voor de zestiende keer van start in de Tour. Vorig jaar eindigde hij als 24e in het eindklassement.

De 32-jarige Cardoso heeft nog het recht op een contra-expertise. Hij zou als knecht van de Spaanse kopman Albert Contador voor het eerst zijn opwachting maken in de Tour. Hij staat dit jaar voor het eerst onder contract bij Trek-Segafredo. Daarvoor reed hij onder meer voor Cannondale en Garmin Sharp.

Hij kwam wel al in actie in de andere grote rondes. Hij deed drie keer mee aan de Giro en vier keer aan de Ronde van Spanje. In 2011 boekte hij in de Ronde van Portugal tot nu toe zijn enige etappezege.

De Ronde van Frankrijk start zaterdag in Düsseldorf.