Sjarapova stoomt door in Peking (2)

3 oktober 2017

PEKING (ANP) - Tennisster Maria Sjarapova heeft op het WTA-toernooi van Peking de derde ronde bereikt. De Russin, die met een wildcard is toegelaten, versloeg haar landgenote Ekaterina Makarova in drie sets: 6-4 4-6 6-1. Sjarapova had in de openingsronde revanche genomen op Anastasija Sevastova. De Letse schakelde haar vorige maand uit in de vierde ronde van de US Open.

De voormalige nummer één van de wereld kwam sinds haar optreden in New York niet meer in actie. Sjarapova, die in april van dit jaar haar rentree maakte na een dopingschorsing van vijftien maanden, stuit in Peking in de derde ronde op Simona Halep. De Roemeense nummer twee van de mondiale ranglijst zag haar Slowaakse opponente Magdalena Rybarikova in de tweede set geblesseerd afhaken. Halep had de eerste set met 6-1 gewonnen en stond in de tweede met 2-1 voor.

De Amerikaanse Coco Vandeweghe, halvefinaliste op de US Open, gaf ook geblesseerd op in haar partij tegen de Australische Daria Gavrilova. De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova, die onlangs aan kop van de wereldranglijst werd afgelost door Garbiñe Muguruza, bereikte de derde ronde met een zege op de Duitse qualifier Andrea Petkovic (6-4 6-4). Petkovic had in de eerste ronde nog Kiki Bertens verslagen.

In Tokio vierde de Canadees Milos Raonic zijn rentree na bijna twee maanden afwezigheid vanwege een polsblessure met winst op de Serviër Viktor Troicki (6-3 6-4).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017