Schippers valt ook buiten Europese prijs (2)

4 oktober 2017

LAUSANNE (ANP) - Dafne Schippers behaalde tijdens de WK atletiek in Londen goud op de 200 meter en brons op de 100 meter, maar internationale erkenning zal haar dat dit jaar niet opleveren. De mondiale federatie IAAF nomineerde de Utrechtse atlete al niet voor de verkiezing van wereldatlete van het jaar, de Europese bond zette haar zelfs niet op de shortlist voor de verkiezing van Europees atlete van het jaar.

Vier andere atletes dingen bij het verkiezingsgala op 14 oktober mee naar de eretitel Europees atlete van het jaar, die Schippers twee keer ten deel viel (in 2014 en 2015). Het zijn de Belgische olympisch- en wereldkampioene zevenkamp Nafissatou Thiam, de Griekse wereldkampioene polsstokhoogspringen Ekaterini Stefanidi, de Russische tweevoudig wereldkampioene hoogspringsten Maria Lasitskene en de Poolse drievoudig wereldkampioene kogelslingeren Anita Wlodarczyk.

Deze vier atletes zijn ook genomineerd door de IAAF en maken in november kans op de verkiezing tot wereldatlete van het jaar. Lasitskene kwam afgelopen jaar onder neutrale vlag uit in internationale wedstrijden. Zij kon aantonen dat ze geen deel uitmaakte van het dopingssysteem in Rusland. De atlete deed aan 24 wedstrijden mee en won ze allemaal.

Op de shortlist bij de mannen staan drie atleten: de Turkse sprinter Ramil Guliyev, de Franse meerkamper Kevin Mayer en de Duitse speerwerper Johannes Vetter.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017