UCI gaat overwinningen Cancellara onderzoeken (2)

9 november 2017

BRUSSEL (ANP) - De internationale wielerunie UCI gaat bekijken of Fabian Cancellara met een motortje in zijn fiets de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in 2010 heeft gewonnen. Reden voor het onderzoek is de onlangs verschenen biografie van oud-wielrenner Phil Gaimon, waarin de Zwitser wordt beschuldigd van mechanische doping.

,,Als je de beelden ziet, dan zijn de versnellingen van Cancellara niet natuurlijk'', schrijft Gaimon. ,,Het lijkt alsof hij niet op de trappers kan blijven staan. Die klootzak reed waarschijnlijk met een motortje."

Cancellara is vaker in verband gebracht met mechanische doping. De Zwitser, die vorig jaar afscheid nam van de wielersport, heeft alle beschuldigingen altijd ontkend. David Lappartient, de nieuwe voorzitter van de UCI, heeft aan de wielersite Cyclingnews laten weten dat de aantijgingen van Gaimon reden voor een onderzoek zijn. ,,Want we moeten precies weten wat hier aan de hand is. Ik ken de geruchten maar we moeten dit nu onderzoeken. Dat is ons werk. We vechten tegen mechanische doping. Ik wil dat de supporters de resultaten en controles van de UCI kunnen vertrouwen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017