WADA: extra informatie over doping in Rusland

10 november 2017

MONTREAL (ANP/RTR) - Het mondiale antidopingbureau WADA zegt over nieuwe informatie te beschikken inzake het omvangrijke en door de staat ondersteunde dopingsysteem in Rusland. Het gaat om een computerbestand, dat door de onderzoeks- en inlichtingendienst van WADA is ontdekt en ontrafeld. Deze data zijn afkomstig van het antidopinglaboratorium in Moskou en beslaan een periode tussen januari 2012 en augustus 2015.

Het WADA liet vrijdag weten dat de forensische analyse van de grote hoeveelheid aan gegevens bijna is afgerond. Tijdens vergaderingen van het bestuur op 15 en 16 november in Seoul zullen de conclusies van het onderzoek nader worden bestudeerd en besproken.

Volgens WADA is het Internationaal Olympisch Comité (IOC) inmiddels op de hoogte gebracht van de nieuwe informatie. Het IOC verricht nog altijd onderzoek naar de Russische dopingpraktijken. De nieuwe bewijslast zou de Russische kansen op deelname aan de Winterspelen in februari in Zuid-Korea teniet kunnen doen. Het IOC wil begin december een besluit nemen over de Russische kwestie.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017