Moetko vreest geen dopingschandaal in voetbal

28 november 2017

MOSKOU (ANP) - Vitali Moetko vreest niet dat ook het Russische voetbal binnenkort wordt opgeschrikt door een groot dopingschandaal. ,,Het is mode om alleen Rusland te beschuldigen'', zegt de voorzitter van het organisatiecomité van het WK-voetbal. ,,Ik kan eerlijk zeggen dat we niets te vrezen hebben. Onze voetballers worden goed gecontroleerd.''

Oud-minister van Sport Moetko reageerde op recente beschuldigingen van Grigori Rodsjenkov, die zondag beweerde bewijs te kunnen leveren van dopinggebruik door tal van Russische voetballers. Rodsjenkov, de voormalige baas van het Russische dopinglaboratorium, bracht het dopingschandaal rond de Winterspelen van Sotsji aan het licht. Hij bekende dat tientallen Russische atleten doping kregen. Sindsdien is hij ondergedoken in de Verenigde Staten.

Geruchten over doping in het Russische voetbal doken afgelopen zomer al op tijdens de Confederations Cup. Het zou gaan om spelers die actief waren op het WK van 2014. De nieuwe aantijgingen van Rodsjenkov komen voor Rusland op een ongelukkig moment. Vrijdag wordt er in het Kremlin geloot voor het WK van volgend jaar in Rusland.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017