'Rusland met meer dan 200 sporters op Spelen'

21 december 2017

MOSKOU (ANP) - Rusland rekent erop met meer dan tweehonderd sporters deel te nemen aan de Winterspelen van Pyeongchang. Meer dan 450 Russische sporters zijn in voorbereiding op een olympisch optreden, volgens Russisch sportminister Pavel Kolobkov hebben 217 van hen voldaan aan de extra eisen die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan hen stelt. Dat zei hij tegenover persbureau R-Sport.

Het IOC heeft Rusland vanwege het dopingschandaal bij onder meer de vorige Winterspelen in Sotsji (2014) uitgesloten van deelname aan de Spelen in Zuid-Korea. Onder strikte voorwaarden mogen 'schoon' verklaarde Russische sporters onder neutrale vlag wel meedoen. Pas in januari wordt daarover duidelijkheid verwacht.

Rusland is het niet eens met de maatregel, maar besloot het aan de sporters over te laten of ze alsnog willen deelnemen. Voor sporters die thuisblijven willen de Russen een eigen toernooi met internationale deelname organiseren. ,,Een moeilijker jaar is er voor de Russische sport waarschijnlijk niet geweest'', zei Kolobkov, die benadrukte dat er niet alleen in zijn land doping wordt gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017