Russische IOC-sponsor trekt zich terug

20 december 2017

MOSKOU (ANP) - Het Russische kledingmerk Bosco wil niet dat zijn naam wordt gebruikt tijdens de komende Winterspelen in Pyeongchang. Bosco is de exclusieve kledingleverancier van het Internationaal Olympisch Comité. Directeur Michail Koesnirovitsj heeft dat besluit genomen omdat Rusland niet mag meedoen aan de Spelen in Zuid-Korea.

Bosco verkreeg vorig jaar de rechten om de medewerkers van het IOC van kleding te voorzien. De pakketten voor de Spelen in Pyeongchang zijn al geleverd. ,,Ik zal er bij het IOC op aandringen onze rechten te deactiveren. Het zijn prachtige kleren en ze mogen ze houden, maar onze merknaam Bosco wil ik niet in beeld zien'', aldus baas en oprichter Koesnirovitsj.

,,We doen dit omdat we trots zijn op onszelf. Ik voel me heel goed bij deze beslissing'', aldus Koesnirovitsj die zijn teleurstelling uitte over de verbanning van Rusland van de Winterspelen. Het IOC beschuldigt Rusland van systematische manipulatie van dopingcontroles. Alleen Russische sporters die aantoonbaar dopingvrij zijn, mogen meedoen onder neutrale vlag.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2017