Skeletonster Bos grijpt naast olympisch ticket (2)

12 januari 2018

SANKT MORITZ (ANP) - Kimberley Bos mag volgende maand niet meedoen aan de Olympische Spelen. De 24-jarige Nederlandse skeletonster had vrijdag bij de wereldbekerwedstrijd in Sankt Moritz een deelnamebewijs kunnen afdwingen, maar daar slaagde ze net niet in.

Bos eindigde als twintigste en viel daardoor in het algemeen klassement terug van de elfde naar de dertiende plaats. Een plek bij de eerste twaalf in de tussenstand na de wedstrijd van vrijdag was noodzakelijk om aan de kwalificatie-eis van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF te voldoen en zich voor de Olympische Spelen te plaatsen.

Bos mag nog hopen op deelname omdat Elena Nikitina boven haar staat in de stand om de wereldbeker. De Russische, die brons won bij de Olympische Spelen van 2014, werd in november geschorst door het Internationaal Olympisch Comité wegens doping en is uitgesloten van de Olympische Spelen. Nikitina heeft, net als 41 andere geschorste Russische atleten, beroep aangetekend bij het internationale hof van sportarbitrage CAS.

De niet fitte Bos eindigde in Sankt Moritz in de eerste heat als zeventiende, gevolgd door een twintigste plaats.

Joska Le Conté, de andere Nederlandse deelneemster in het wereldbekercircuit, noteerde de elfde tijd (twaalfde en negende). Dat was haar beste prestatie dit seizoen. Deelname aan de Olympische Spelen zit er voor Le Conté niet in.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018