Halep door naar tweede ronde

16 januari 2018

MELBOURNE (ANP) - De Roemeense tennisster Simona Halep is door naar de tweede ronde van de Australian Open. De nummer één van de wereld rekende op het grand slam van Melbourne in twee sets af met de Australische Destanee Aiava. 7-6 (5) 6-1.

De 26-jarige Halep moest vol aan de bak tegen Aiava, die een wildcard van de organisatie had gekregen en het thuispubliek niet wilde teleurstellen. Ze bood in de eerste set heftig weerstand, maar moest het in de tiebreak toch afleggen. In de tweede set was Aiava uitgeraasd en had Halep geen moeite om het af te maken. De Roemeense is weliswaar de aanvoerster van de wereldranglijst, maar ze won nog nooit een grand slam.

Maria Sjarapova maakte een succesvolle rentree op de Australian Open, het toernooi waar ze twee jaar geleden positief werd bevonden op het middel meldonium. Die dopingvondst leidde tot een schorsing van vijftien maanden. De Russische tennisster, die de Australian Open in 2008 won, was in de eerste ronde van de editie van 2018 veel te sterk voor de Duitse Tatjana Maria: 6-1 6-4.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018