Shorttracker Ahn geschorst voor Winterspelen (2)

22 januari 2018

N i e u w bericht, meer informatie

MOSKOU (ANP) - Shorttracker Viktor Ahn (32), zesvoudig winnaar van olympisch goud, is geschorst voor deelname aan de Winterspelen van Pyeongchang. Dat meldt het Russische persbureau Tass.

Een reden werd niet direct gegeven. Ook Ahns teamgenoten Denis Ajrapetjan en Vladimir Grigorjev zijn uitgesloten van deelname aan de Spelen.

Ahn heeft sinds 2011 de Russische nationaliteit. Hij is geboren Zuid-Koreaan. Voor dat land veroverde Ahn in Turijn 2006 drie keer goud en eenmaal brons. Ahn won met Rusland bij Sotsji 2014 goud op de 500 meter, 1000 meter en op de aflossing.

De naam van de meervoudig wereldkampioen shorttrack komt ook voor in de rapporten van WADA-onderzoeker Richard McLaren. In het grote onderzoek van het wereldantidopingbureau naar staatsgestuurd dopinggebruik door Russische sporters stelde McLaren dat ,,de Russen de sport de afgelopen vijf jaar hebben gegijzeld."

Het IOC schorste in december het Russisch Olympisch Comité. Alleen Russische sporters met een dopingvrij verleden mogen onder strikte voorwaarden en onder de olympische vlag deelnemen aan de Winterspelen in Zuid-Korea.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018