Geen Russische vlag bij slotceremonie (3)

25 februari 2018

N i e u w bericht, meer informatie

PYEONGCHANG (ANP/RTR) - De Russische vlag is zondag niet te zien bij de slotceremonie van de Olympische Spelen. Ondanks het goede gedrag van de atleten op de Spelen blijft de schorsing van Rusland van kracht. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zondag besloten.

Voornaamste reden voor de handhaving van de schorsing zijn de twee dopinggevallen bij de Olympic Athletes from Rusland (OAR).

Het IOC zal de ban van Rusland opheffen als er geen nieuwe dopinggevallen aan het licht komen bij de OAR. Volgens het IOC gaat het nu om twee geïsoleerde gevallen.

Zonder de twee dopingzondaars had het IOC wel overwogen de vlag toe te laten. President Thomas Bach van het IOC noemde de positieve dopingtests ,,enorm teleurstellend."

Het gaat om bobsleester Nadezjda Sergejeva en curlingspeler Alexander Kroesjelnitski. Die laatste moest zijn bronzen plak inleveren nadat hij positief testte op het gebruik van meldonium.

Ook bij de openingsceremonie liepen de Russische atleten onder de olympische vlag. Het Russische Olympische Comité werd in december geschorst vanwege het dopingschandaal bij onder meer de Winterspelen van Sotsji 2014. Alleen onder strikte voorwaarden mochten 'schoon' verklaarde Russische sporters onder de olympische vlag mee doen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018