Rusland rekent op snel eind van schorsing

25 februari 2018

PYEONGCHANG (ANP) - Rusland rekent erop dat de schorsing van het land door het Internationaal Olympisch Comité snel wordt beëindigd. ,,We hopen en gaan ervan uit dat het Russisch lidmaatschap in het IOC de komende dagen weer van kracht wordt'', maakte het Russisch Olympisch Comité bekend.

,,In het licht van de huidige situatie geloven we dat het herstel van de rechten van het ROC en de Russische atleten de belangrijkste uitkomst is van de Olympische Spelen die vandaag eindigen.''

Het uitvoerend comité van het IOC besloot eerder zondag dat de schorsing van Rusland voor de sluitingsceremonie niet opgeheven wordt. De atleten uit Rusland komen onder neutrale vlag het stadion binnen. De schorsing wordt pas opgeheven als alle dopingtests van de Olympische atleten uit Rusland van Pyeongchang negatief zijn.

Rusland werd geschorst vanwege het door de staat gestuurde omvangrijke dopingprogramma vier jaar geleden in Sotsji. Daarbij werden onder meer positieve dopingmonsters van Russische atleten achterover gedrukt en verwisseld voor schone monsters.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018