Reza en Alireza in Iraanse voorselectie WK

14 mei 2018

TEHERAN (ANP) - Reza Ghoochannejhad en Alireza Jahanbakhsh maken deel uit van de voorselectie van Iran voor het WK. Bondscoach Carlos Queiroz heeft een groep van 35 spelers geformeerd, waarvan de Portugees er 23 mag meenemen naar Rusland. De aanvallers Ghoochannejhad (sc Heerenveen) en Jahanbakhsh (AZ) zijn vrijwel zeker van een plek in de WK-selectie.

Iran heeft het niet getroffen bij de loting. Het Aziatische land treft Europees kampioen Portugal, Spanje en Marokko in groep B.

De Zuid-Koreaanse bondscoach Shin Tae-yong heeft 28 spelers opgenomen in zijn voorselectie, met Son Heung-min van Tottenham Hotspur als bekendste speler. De helft van de groep voetbalt in het buitenland.

Feyenoorder Renato Tapia arriveerde afgelopen weekeinde in Peru om zich met de nationale ploeg te gaan voorbereiden op het WK. De Peruaanse bond wil aanvoerder Paolo Guerrero ook opnemen in de selectie. De 34-jarige spits maakte onlangs zijn rentree na een dopingschorsing van een half jaar. Het mondiale antidopingbureau WADA wil dat Guerrero langer wordt geschorst en dan ook het WK moet overslaan.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018