WADA krijgt in Moskou niet gewenste info (2)

21 december 2018 21:45:28

N i e u w bericht, meer informatie vanaf derde alinea

MOSKOU (ANP) - 's Werelds antidopingbureau WADA is teruggekeerd van een bezoek aan het laboratorium van Moskou zonder de gewenste en geëiste data te hebben ontvangen. Dat liet een woordvoerder van de organisatie vrijdag weten. Het wel krijgen van de betreffende informatie over het eventuele dopingverleden van Russische atleten was een voorwaarde om het Moskouse lab te weer te erkennen en de accreditatie terug te geven.

In september hief het WADA de schorsing van Rusada op, die het ongeveer drie jaar eerder had gekregen wegens een omvangrijk dopingschandaal in het land.

Het WADA verwacht op basis van meer informatie nog meer bewijs over dopinggebruik van Russische atleten te verkrijgen. Ook na de mislukte bijeenkomst hielden de Russen vol te willen meewerken. ,,Er zijn een paar technische zaken die moeten worden opgelost. Iedereen is tevreden tot nu toe. Ik verwacht dat de delegatie van WADA op korte termijn terugkeert'', zei een woordvoerder.

De baas van het Amerikaanse antidopingbureau USADA, Travis Tygart, riep WADA op het Russische lab per direct opnieuw in de ban te doen. Dat zou er toe kunnen leiden dat de Russische atleten ook voor de komende Olympische Spelen, in 2020 in Tokio, worden uitgesloten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018