Kremlin werkt mee met WADA

28 december 2018 12:13:35

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin heeft volledige medewerking toegezegd aan het mondiale antidopingbureau WADA, dat een vergeefs bezoek bracht aan het dopinglaboratorium in Moskou. De regering kwam met die mededeling na een oproep van directeur Joeri Ganoes van het Russische antidopingbureau Rusada aan president Vladimir Poetin om de juiste gegevens te overhandigen.

Medewerkers van het WADA keerden vorige week met lege handen terug na een bezoek aan het dopinglab in Moskou. Ze kregen daar niet de vereiste gegevens over dopingtesten van Russische sporters. Het verkrijgen van die gegevens was een van de voorwaarden om de schorsing van Rusada op te heffen en het dopinglab in Moskou weer te accrediteren. Ganoes riep vervolgens Poetin de zaak voor het einde van dit jaar op te lossen om een nieuwe schorsing te voorkomen.

Een woordvoerder van het Kremlin zei dat Ganoes zich geen zorgen hoefde maken. ,,Hij is niet op de hoogte van alle details en zijn zorgen zijn ongegrond. We zijn al in contact met WADA en zullen de benodigde gegevens leveren.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2018