Djoekov vervangt Moetko bij Russische bond

22 februari 2019 12:19:33

MOSKOU (ANP) - De Russische voetbalbond RFU heeft in Aleksander Djoekov een nieuwe voorzitter gevonden. De 51-jarige zakenman, bestuursvoorzitter van oliegigant Gazprom Neft, volgt Vitali Moetko op. Moetko (60) legde zijn functie neer naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij het omvangrijke dopingschandaal in Rusland.

Moetko had als minister van Sport en voorzitter van de RFU grote invloed in Rusland. De vertrouweling van president Vladimir Poetin zat ook in het organisatiecomité van het WK 2018, maar enkele maanden voor het toernooi trok hij zich onder grote druk terug. Moetko is voor het leven verbannen van de Olympische Spelen vanwege zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal in de Russische sport.

Djoekov was de enige kandidaat om Moetko op te volgen. De Gazprom-baas fungeerde de afgelopen tien jaar als voorzitter van Zenit Sint-Petersburg, dat onder zijn leiding onder meer drie keer kampioen werd en in 2008 de UEFA Cup en Europese Supercup veroverde. Djoekov is voor twee jaar aangesteld bij de nationale bond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019