Toussaint zwemt bij terugkeer naar WK-limiet (2)

22 maart 2019 19:41:35

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

MARSEILLE (ANP) - Kira Toussaint heeft, bij haar terugkeer in het wedstrijdbad na een dopingzaak, de limiet gezwommen voor de WK in Zuid-Korea dit jaar. Bij een zwemevenement in Marseille tikte ze op de 100 meter rug aan in een tijd van 59,80. Dat was niet voldoende voor goud maar wel voor het halen van de WK-limiet van 1.00,18.

De bij de Golden Tour Meeting Open Mediterranee gezwommen tijd was ook een evenaring van haar eigen Nederlandse record op de 100 rugslag. Alleen Kathleen Baker was sneller dan Toussaint. De Amerikaanse houder van het wereldrecord (58 rond) klokte 59,05.

Toussaint zag onlangs een dopingzaak tegen haar ingetrokken worden. De 24-jarige zwemster testte in november vorig jaar tijdens de wereldbeker in Peking positief op het verboden middel tulobuterol. Toussaint zei onschuldig te zijn en na onderzoek pleitte antidopingbureau WADA haar vrij.

,,Ik voel zoveel emotie nu na de race. Ik had mij na alles als doel gesteld om de WK te halen en dan gebeurt dat zo snel, wat een opluchting", liet Toussaint weten.

De wereldkampioenschappen zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju worden gehouden van 12 tot en met 28 juli.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019