Gevecht Verhoeven - Badr Hari op 21 december (2)

11 juli 2019 07:28:11

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

LOS ANGELES (ANP) - Het gaat er eindelijk weer van komen. Onder de noemer 'Unfinished Business' nemen de kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari het op zaterdag 21 december tegen elkaar op. Het gevecht vindt plaats in de Gelredome in Arnhem.

"Dit is de WK-finale, groter dan dit wordt het niet", zegt Verhoeven in een video op de website van De Telegraaf. "De onderhandelingen lopen al een tijdje. We hebben gezegd: dit is de partij die er als eerste moet komen. Gelukkig is het gelukt. Mijn boodschap aan Badr? Bereid je voor, het is zo ver. Ik heb er zin in, we gaan er een feestje van maken."

De twee bekendste kickboksers van Nederland namen het eind 2016 al tegen elkaar op in Oberhausen. Het prestigegevecht eindigde in een anticlimax, omdat Hari tijdens de tweede ronde moest opgeven vanwege een armblessure. Sindsdien wordt al gesproken over een 'rematch'. Het kwam er echter niet van omdat de Amsterdamse Marokkaan eerst een celstraf moest uitzitten en vervolgens bij zijn rentree in de ring werd betrapt op het overtreden van de dopingregels. Het leverde Hari (34) een schorsing op van negentien maanden. Die straf loopt eind dit jaar af.

Verhoeven kwam in september vorig jaar voor het laatst in actie. In de Johan Cruijff ArenA prolongeerde de 'King of Kickboxing' zijn wereldtitel door de Braziliaan Guto Inocente op punten te verslaan. Verhoeven mag zich nu al zo'n vijf jaar de wereldkampioen bij de zwaargewichten van promotor Glory noemen.

Het gevecht in Arnhem gaat over vijf rondes. Het is nog niet bekend of dan ook de wereldtitel op het spel staat. "Dat is nog onderdeel van de onderhandelingen tussen de verschillende partijen", zegt Verhoeven vanuit Los Angeles, waar hij acteerlessen volgt. De 30-jarige Brabander gaat de hoofdrol spelen in een actiefilm die volgend jaar wordt opgenomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019