Openbare hoorzitting zaak-Sun op 15 november

14 oktober 2019 18:25:45

LAUSANNE (ANP) - De behandeling van de dopingzaak van de omstreden Chinese zwemmer Sun Yang bij het internationaal sporttribunaal CAS vindt op 15 november plaats. De openbare hoorzitting stond aanvankelijk voor september op de agenda. Door persoonlijke omstandigheden bij een van de betrokken partijen moest het CAS de datum verschuiven.

Sun Yang (27) weigerde vorig jaar mee te werken aan een controle toen hij onverwacht bezoek kreeg van dopingcontroleurs. Leden van zijn begeleidingsstaf zouden daarbij bloedstalen van Sun met een hamer hebben vernietigd. De mondiale zwembond FINA sprak hem niettemin vrij vanwege "procedurefouten".

Het mondiale antidopingbureau WADA tekende bij het CAS beroep aan tegen het vonnis van de FINA. Het is pas de tweede keer dat een hoorzitting bij het CAS toegankelijk is voor pers en publiek.

Sun, drievoudig olympisch kampioen op de langere afstanden, mocht afgelopen zomer gewoon meedoen aan de WK in Zuid-Korea. Hij won twee keer goud, op de 200 en 400 meter vrije slag, maar werd onder meer tijdens de prijsuitreiking door zijn rivalen compleet genegeerd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019