Wielerbond UCI wil hercontroles 2016 en 2017

27 november 2019 19:12:09

AIGLE (ANP) - De internationale wielerbond UCI heeft de antidopingorganisatie in het wielrennen, het CADF, gevraagd om hercontroles van urine- en bloedstalen uit de jaren 2016 en 2017. Het bestuur van de UCI heeft dit verzoek ingediend op basis van de informatie en documenten die van de Oostenrijkse justitie zijn ontvangen in de dopingzaak Operation Aderlass.

Naar aanleiding van die affaire zijn al meerdere coureurs geschorst, onder wie de Italiaan Alessandro Petacchi, de Slovenen Kristijan Koren en Borut Bozic, de Kroaat Kristijan Durasek en de Oostenrijkers Stefan Denifl en Georg Preidler. Zij waren klant bij de omstreden sportarts Mark Schmidt.

Schmidt is de spil in het dopingschandaal dat eind februari uitbrak. De Duitse arts coördineerde vanuit zijn praktijk in Erfurt honderden illegale bloedtransfusies. Ten minste 21 atleten uit acht verschillende landen en vijf verschillende sporten kwamen op het lijstje met verdachten te staan.

Volgens de UCI zijn hertesten van oude monsters noodzakelijk om oude overtredingen van de dopingreglementen alsnog aan te tonen in het peloton.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2019