Bondscoach De Knegt met vertrouwde namen naar WK veldrijden (2)

26 januari 2020 19:21:27

N i e u we bericht, meer informatie na 3e alinea

ARNHEM (ANP) - Bondscoach Gerben de Knegt heeft voor het WK veldrijden, komend weekeinde in Zwitserland, een selectie met vertrouwde namen bekendgemaakt. Titelverdediger Mathieu van der Poel voert de mannenploeg van zeven coureurs aan. Verder zijn Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Sieben Wouters en Stan Godrie geselecteerd.

De Nederlandse vrouwenformatie bestaat uit Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en Geerte Hoeke.

"Mathieu bevestigt vandaag in de wereldbeker van Hoogerheide zijn status en het is geen verrassing dat hij zijn wereldtitel graag verlengt", lichtte De Knegt toe. "Bij de vrouwen hebben we vier kandidaten voor de wereldtitel en dat zal een spannende strijd worden."

Met name Alvarado, Worst en Brand spraken zondag openlijk hun ambities uit. Voor de bondscoach is er de lastige taak eenheid te bewerkstelligen. "In het verleden zijn er ook afspraken gemaakt. Bij het EK in 2018 leverde dat een volledig Nederlands podium op. Bij het WK in 2019 zag je Marianne Vos nog op kop sleuren voor Lucinda Brand. Dus het gebeurt zeker. Maar ik weet ook dat ik niet zo maar kan vragen of iemand haar kansen opoffert voor een ander."

Met Denise Betsema had De Knegt vorige week contact. Aanvankelijk liet hij, toen bekend werd dat ze na een dopingschorsing weer gerechtigd was om te starten, doorschemeren een selectie van de veldrijdster van Texel te overwegen. "Dat was wellicht wat euforisch. Ik was blij dat ze weer mocht crossen." Maar snel werd ook duidelijk dat een terugkeer op het mondiale podium van een renster zo kort na een dopingstraf mogelijk tot de nodige onrust zou kunnen leiden. "Denise begrijpt het. Van 'hard feelings' bij haar is geen sprake."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020