Veldrijdster Betsema tweede bij rentree na dopingschorsing (2)

25 januari 2020 14:56:45

N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea

ZONNEBEKE (ANP) - Denise Betsema is bij haar rentree meteen als tweede geëindigd in de Kasteelcross, een veldrit in het Belgische Zonnebeke. De van Texel afkomstige Betsema keerde terug na een schorsing van zes maanden wegens overtreding van de dopingregels. Ze was in de vorige winter twee keer positief bevonden op het gebruik van anabole steroïden, maar kon de internationale wielrenunie UCI overtuigen dat sporen daarvan via een vervuild supplement in haar lichaam waren beland. Daarop werd ze slechts voor zes maanden geschorst. Betsema kondigde maandag haar terugkeer in het crosspeloton al aan. In Zonnebeke was de winst voor de Luxemburgse Christine Majerus.

Betsema was in het seizoen 2018-2019 goed voor liefst vijftien overwinningen. Nadat bekend was geworden dat ze positief was getest hield ze haar onschuld vol. Wat volgde was een lange stilte, die pas maandag werd doorbroken door de UCI en haar team Pauwels Sauzen - Bingoal. Duidelijk werd zaterdag dat Betsema niet stil heeft gezeten. Hoewel de meeste toppers ontbraken in Zonnebeke maakte ze toch indruk.

"Het doet me deugd om me weer crosser te voelen, maar na de wedstrijd doet het toch wel wat pijn. Het ontbreekt me duidelijk nog aan wedstrijdritme en ik ben dan ook zeer tevreden met die tweede plaats. De laatste loopstrook heeft me de das omgedaan", aldus 27-jarige Betsema.

"Majerus is nu eenmaal de betere loopster van ons tweeën en dat werd vandaag opnieuw duidelijk. Het lukte me echt niet om haar nog bij te halen, al deed ik daar wel mijn uiterste best voor. Ik kon beetje per beetje opschuiven maar dat kostte me natuurlijk krachten. Op het einde van de wedstrijd zat ik wel compleet in het rood. Ik heb enorm genoten van vandaag en zeker van alle aanmoedigingen die ik kreeg bij mijn comeback."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020