Dopingstraf voor Chileense tennisser Jarry (2)

20 april 2020 17:58:30

N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea

LONDEN (ANP) - De Chileense tennisser Nicolas Jarry moet een dopingschorsing uitzitten tot 15 november. Bij een controle tijdens de Davis Cup Finals in Madrid eind november werden bij Jarry sporen aangetroffen van de verboden substanties ligandrol en stanozolol. Hij werd daarop met terugwerkende kracht voor elf maanden geschorst.

Jarry hield in zijn verdediging vol dat de verboden anabole stoffen via vervuilde voedingssupplementen in zijn lichaam zijn beland. Tennisbond ITF vond dat aannemelijk, maar schorste de tennisser, de nummer 89 van de wereld, wel omdat hij de regels heeft overtreden. Daarbij werd ook in acht genomen dat het zijn eerste dopingovertreding ooit was.

"Met een schoon geweten meld ik jullie dat we in staat waren te bewijzen dat de verboden substanties die werden aangetroffen afkomstig zijn uit in Brazilië geproduceerde, vervuilde vitaminepreparaten", meldde Jarry op Twitter. "Ik accepteer de straf."

Jarry, die afgelopen zomer naar plaats 38 op de wereldranglijst was geklommen, moet het prijzengeld dat hij bij de Davis Cup Finals en zijn optredens daarna verdiende inleveren.

De ITF deed meteen een waarschuwing uit voorzichtig te zijn met voedingssupplementen, met name die gemaakt zijn in Zuid-Amerika. "Blijkbaar zijn de eerder al uitgedeelde straffen niet adequaat genoeg geweest om sporters af te laten zien van het gebruik van die producten. In de toekomst zullen deze overtredingen zwaarder worden bestraft", aldus de bond.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020